A hozzáadott domain egy másodlagos, a cpanel fiókról szolgáltatott domain. A hozzáadott domain-ek általában külön weboldalt alkotnak.

Jegyezze meg! Hozzáadott domain létrehozása akkor lehetséges, ha nincs regisztrálva a domain név, vagy ha névszerverei nem propagáltak. WHM (Webhost Manager) felhasználók számára nem lehetséges hozzáadott domain létrehozása, amíg nem állítják át a hozzáadott szerverek számát korlátozó beállítást (WHM csomagjuk cpanelében) 1-nél nagyobb számra. Itt mindig legalább annyit, vagy nagyobb értéket adjon meg, amennyit szeretne engedélyezni.

Hogyan hozzon létre hozzáadott domaint?

Jelentkezzen be cpanel-jébe, és kattintson a hozzáadott domain-ek menüpontra a domain-ek alatt.
Itt három mezőt kell a megfelelő adatokkal kitölteni a hozzáadott domain létrehozásához:

1. Új domain név:
Üsse be az új domain nevét “http” és “www” nélkül!

2. Felhasználónév/könyvtár/aldomain neve:
Ez lesz az a mappa, amit a cpanel létre fog hozni a public_html mappában. Normális esetben meg kell győződnie, hogy nincs-e már ilyen nevű létező mappa a public_html-ben, de a cpanel automatikusan fel fog ajánlani egy mappanevet.

3. Jelszó:
Töltse ki olyan jelszóval, amilyennel szeretné. Ezt a jelszót használja az automatikusan generált FTP fiókja is.

Új domain-je sikeresen hozzáadva. A weboldal fájljai feltölthetőek a public_html-ben létrehozott mappába.

Jegyezze meg! Új domain-jéről nem lesz elérhető az oldal, amíg nem konfigurálja a domain névszerverét.

Hozzáadott domain rámutatása létező mappára

Alkalmanként előfordul, hogy már van feltöltött tartalom a fiókja egy mappájában, vagy a meglévő tartalmat szeretné másik mappába helyezni az alapértelmezett helyett. Ez esetben az előbb leírt lépések „ Felhasználónév/könyvtár/aldomain” részre kell visszatérni és átírni a cpanel által ajánlott mappát. Ha a mappa nem létezik, akkor automatikusan generálásra kerül. Ha a mappa már létezik, figyelmeztetést fog kapni a cpanel-től, hogy az Ön által megadott mappa már létezik, de ilyenkor általában okkal írják be a létező mappát, tehát biztonságosan elutasíthatja a figyelmeztetést, mivel az volt a cél, hogy létező mappát használjunk.

Hogyan távolítson el hozzáadott domain-t?

Lépjen be a cpanel-be és kattintson a hozzáadott domainek-re. A lap alján, a folyamatok alatt, kattintson az „Eltávolítás” gombra. Ez az eltávolítás csak a domain-t és annak konfigurációját távolítja el a névszerverről. Az Ön fájljai és adatbázisa nem törlődik, és nem is befolyásolódnak a hozzáadott domain eltávolításakor.