Ha egy beállított, szűrt, finomhangolt jelentést használni szeretnénk a jövőben is, és nem akarjuk minden bejelentkezéskor újra létrehozni, akkor a gyorsparancsok segítségével bármikor könnyedén előhozhatjuk őket. A gyorsparancsok megjegyzik a beállított jelentéseket, így a következő alkalommal nem kell a jelentéskészítést a legelejéről kezdeni. Minden egyes beállítás, amit elvégeztünk a jelentésen, bekapcsolva marad a gyorsparancsban, amíg meg nem változtatjuk azt. A beállítások akkor is automatikusan mentődnek, ha kijelentkezünk az Analytics-ből. Minden egyes szűrés, dimenzió beállítás, stb. mentve lesz, a dátumtartományt kivéve. Az Analytics minden használatakor külön be kell állítani a kívánt időintervallumot. Minden jelentésre be lehet állítani egy gyorsparancsot, amelynek a menüsorában megtalálható a gyorsparancs ikon.

A létrehozott gyorsparancsok az Analytics bal oldali menüsávjának Gyorsparancsok kategóriájában találhatóak. Az összes gyorsparancsot az áttekintés részben érhetjük el. Ha az egyiket külön akarjuk módosítani, akkor csak rá kell kattintani a kívánt gyorsparancsra. Ha rendelkezünk az Analytics fiókban szerkesztési jogosultsággal, akkor az Adminisztrálás menüben található Gyorsparancsok résznél is módosíthatjuk az összes általunk létrehozott gyorsparancsot. A létrehozott gyorsparancsok csak annak a személynek látszódnak, aki létrehozta azokat, de a menüsorban található Exportálás funkcióval megosztható másokkal is.

Összegzés

Gyorsparancs létrehozása:

  • Egy jelentés kiválasztása a Jelentéskészítés vagy a Testreszabás menüből.
  • A jelentés módosítása, szűrése, finomhangolása.
  • A jelentés menüsorából a Gyorsparancs kiválasztása.
  • Név megadása az újonnan létrehozott gyorsparancsnak.
  • A gyorsparancs mentése. Az Analytics ezután automatikusan a Gyorsparancsok menübe lép.

Gyorsparancs módosítása:

  • Az Analytics bal oldali menüsorában a Gyorsparancsok menü kiválasztása.
  • Módosítások elvégzése.
  • Gyorsparancs mentése.

Gyorsparancs törlése:

  • Az Analytics bal oldali menüsorában a Gyorsparancsok menü kiválasztása.
  • A törölni kívánt gyorsparancs sorának végén található egy Műveletek rész. Ebben ki kell választani a Törlést.
  • A felugró ablakban jóvá kell hagyni a törlést.