« Vissza

Tárhelykorlát a Nextcloud felületén

AlapokCloud NAS

A Nextcloud-fiók rendszergazdájának megvan a lehetősége arra, hogy felhasználókra vonatkozó tárhelykorlátot állítson be. Tekintsük meg a Személyes aloldalt, hogy lássuk, mekkora a korlátunk, és mennyit használtunk már el belőle.

 

Így számolja a Nextcloud a tárhelyünk méretét

A metaadatok (miniatűrök, ideiglenes fájlok, gyorsítótár és titkosítási kulcsok) körülbelül 10%-át teszik ki a lemezterületnek, de nem számítanak bele a felhasználói korlátokba. Néhány alkalmazás információt tárol az adatbázisban, például a Naptár és a Névjegyek, azonban ezek az adatok sem számítanak bele a tárhelyünk kapacitásába. 

Amikor más felhasználók megosztanak velünk fájlokat, a megosztott fájlok az eredeti megosztott tartalom tulajdonosának korlátjába számítanak bele. Amikor megosztunk egy mappát, és más felhasználók vagy csoportok ide feltöltenek fájlokat, az összes feltöltött és szerkesztett fájl beleszámít a korlátunkba. Amikor újra megosztjuk a számunkra megosztott fájlokat, az eredeti fájl tulajdonosának tárhelyét érinti.

A titkosított fájlok valamivel nagyobbak, mint a nem titkosított fájlok; a titkosítás mentes méretet számítják a tárhelykorlátunkba.

A törölt fájlok, amelyek még mindig a lomtárban vannak, nem számítanak bele a korlátba. A lomtárban a korlát 50%-ra van beállítva, az itt lévő fájlok törlési ideje 30 nap. Amennyiben a törölt fájlok meghaladják a korlát 50%-át, akkor a legrégebb óta itt lévő fájlok törlésre kerülnek.

Amikor a verziókezelés engedélyezve van, az idősebb fájlverziók nem foglalják a tárhelyünket.

Ha létrehozunk egy nyilvános megosztási linket és engedélyezzük a feltöltéseket, azok a feltöltött fájlok korlátjába számítanak.

Cloud NAS szolgáltatás érdekli?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek